Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Koen Laenen lijsttrekker O1 Olen

O1

De lokale groep O1 trekt in Olen naar de gemeenteraadsverkiezingen met Koen Laenen als lijsttrekker. Ashley Bastiaens staat op de tweede plaats en Steve Janssens op de derde plaats.

De  kandidaten O1

Koen Laenen is gemeenteraadslid en was voorheen afgevaardigd bestuurder van het Autonoom Gemeentebedrijf. Van beroep is hij zelfstandig accountant.

Ashley Bastiaens is lid van het Bijzonder Sociaal Comité van het OCMW. Van beroep is zij psychosociaal begeleider.

Steve Janssens was al enkele jaren gemeenteraadslid. Na een tijdelijke verhuis uit Olen is hij nu terug. Na 20 jaar actief te zijn geweest in de sociale sector werkt hij nu als zelfstandig ondernemer.

Daarnaast blijven alle huidige O1-mandatarissen op post. Voor de volgende verkiezingen zijn ze allemaal terug kandidaat. Concreet gaat het over Mario Verhaert (gemeenteraadslid, gewezen voorzitter De Heibloem en De Woonbrug), Riet Smits (gemeenteraadslid, gewezen schepen), Jan Verhaert (gemeenteraadslid, gewezen burgemeester en voorzitter gemeenteraad), Marc Verhulst (gemeenteraadslid, gewezen eerste schepen), Mil Haemhouts (gemeenteraadslid) en Johan Wouters (lid bijzonder comité, gewezen voorzitter cultuurraad).

O1

O1 is een onafhankelijke beweging die streeft naar een bruisend dorp in een veilige omgeving. Samen met de burger kiezen ze voor duurzame oplossingen.

Een gemeentelijke groep die als doel heeft zich in te zetten voor de belangen van de kleine maar zelfstandige en sterke gemeente die Olen is. Dankzij die eigen sterkte was een fusie met andere gemeenten in het verleden niet aan de orde en hoeft het dat ook in de toekomst niet te zijn. Bij zo’n gemeente hoort een sterke lokale politieke beweging die dat verdedigt en zich niet laat leiden door hogere partijbelangen die met het gemeentebelang niets te maken hebben.

Een lokale groep met een sterke lokale visie. Tien strategische doelstellingen[1], onderverdeeld in een aantal acties, vormen de bouwstenen voor het toekomstig beleid dat O1 samen met de Olens burgers wil ontwikkelen onder de noemer ‘Sterk in Olen’.

[1] 'Thuis in Olen, Olen samen besturen, Olense talenten ontwikkelen, je veilig voelen in Olen, samenleven in Olen, je verplaatsen in Olen, Olen stroopt de mouwen op, Olenaars zorgen voor elkaar, inspannen en ontspannen in Olen, Olen kijkt naar de toekomst.'

O1

Deel dit artikel